Tuoteuutiset

Tuoteuutiset

Tuoteuutuus! Olympus OmniScan X3

Omniscan X3 on vaiheistettu ultraäänilaite TFM teknologialla. Teknologian ja tehokkaiden ominaisuuksien ansiosta tarkastuksen teko on luotettavaa.

Laitteen virtaviivaisen käyttöliittymä ja sisäänrakennettu luotaussuunnitelmien laatiminen minimoivat tarvittavat työvaiheet ja tarkastuksen teko onnistuu nopeasti.

X3 käyttö on helppo oppia, vaikka vaiheistetusta ultraäänestä tai TFM teknologiasta ei olisi aiempaa kokemusta. Asiantuntijamme auttavat laitteen käyttöönotossa ja vastaavat aina kaikkiin kysymyksiin. Mikäli olet jo aikaisemmin käyttänyt OmniScan ultraäänilaitetta, on siirtyminen X3:en nopeaa.

OmniScan X3 soveltuu erinomaisesti seuraaviin tarkastuksiin:

  • Hitsausliitokset
  • Putkistot
  • Korroosio
  • HTHA
  • HIC
  • Komposiittirakenteet (esim. CRFP)

 

Lue lisää tuotteesta! Tai kysy suoraan Eerolta, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 09 5617 3637

 

 

FireFlyn kytöpaloilmaisin MGD täyttää SIL 2 luokituksen

Firefly on saanut päätökseen SIL luokituksia koskevat määrittelyt. Näin ollen, Fireflyn kytöpaloilmaisin MGD täyttää nyt SIL 2 vaatimukset kohteissa, joissa ennakoitu palotiheys on vähemmän kuin kerran vuodessa.

Kytöpaloilmaisin tunnistaa sille ohjelmoidut alkavan palon tuottamat hajut ja käryt hyvin varhaisessa vaiheessa ja antaa käyttäjälle mahdollisuuden reagoida riskiin riittävän ajoissa.


Laitteelle tyypillisiä sovelluksia on mm. polttoainesiilot ja muut vastaavat.

 

Kysy lisää asiantuntijoiltamme: Timo Hakala Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Niko Toropainen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Siilosuojaus SIL 2 määräykset täyttävä kytöpaloilmaisin

Firefly on saanut päätökseen SIL luokituksia koskevat määrittelyt. Näin ollen, Fireflyn ennakoiva kytöpaloilmaisn MGD täyttää nyt SIL 2 vaatimukset kohteissa, joissa ennakoitu palotiheys on vähemmän kuin kerran vuodessa.

Laitteelle tyypillisiä sovelluksia on mm. polttoainesiilot ja muut vastaavat.

 

Ota yhteyttä myyntiin, niin kerromme lisää.

Timo Hakala

Tuotepäällikkö, Analysaattorit ja Safety
p. 09 5617 3666, 0400 405 507
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Niko Toropainen

Tuotepäällikkö,  Safety
p. 09 5617 3622,  0400 928 363
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

DURAG D-LX 200 ja D-LX 720 liekinvartijat korvataan uusilla malleilla

D-LX 200 ja D-LX 720 liekinvartijoiden valmistus lopetetaan vuoden 2019 loppuun mennessä. Lopetettavia liekinvartijoita on mahdollista tilata tarvittaessa, tilauksen tapahtuessa lokakuun 2019 loppuun mennessä. DURAG korjaa ja huoltaa D-LX 200 ja D-LX 720 liekinvartijoita vuoteen 2024 asti. Poistuvien liekinvartijoiden seuraajat D-LX 201 ja D-LX 721 ovat kytkennöiltään ja mekaanisilta liitännöiltään yhteensopivia poistuvien laitteiden kanssa.

 Lisätietoja muutoksesta,

 Markku Lappalainen p: 09 5617 3679 / 040 900 7593, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

 

MEECO:n kosteusanalysaattoreiden kalibrointivälit pitenevät

MEECO on parantanut laitteidensa käytettävyyttä pidentämällä analysaattoreidensa kalibrointivälejä. AquaVolt + ja Standard analysaattoreiden kalibrointivälit pitenevät yhdestä vuodesta kahteen vuoteen. Jatkossa kaikki uudet AquaVolt sarjan laitteet sisältävät kahden vuoden kalibrointisertifikaatin.

Meeco AquaVolt ja AquaVolt+ kosteusanalysaattorit tarjoavat luotettavan ja pitkäikäisen kosteusanalysointiratkaisun kaasutehtaisiin ja prosesseihin, joissa jäännöskosteuden seuranta on tärkeää.

Lue lisää  AquaVoltista 

 

UUDET Korkean energian sytyttimet D-HG 500 & D-HG 550

Durag D-HG 400 sarja korvataan uudella D-HG 500 sarjalla. Uusi D-HG 500 sarja on täysin  yhteensopiva vanhan D-HG 400 sarjan kanssa. D-HG 500 sarjan laitteilla sytytät kaasut tai nestemäiset polttoaineet, minkä tahansa tehon teollisuuspolttimissa. Laitteet sopivat myös ATEX tiloihin, sillä niihin on saatavilla ATEX hyväksytyt sytytyslanssit. 

Lue lisää uudesta D-HG 500 sarjasta täältä.

Ota yhteyttä myyntiin sinulle sopivasta ratkaisusta!

Alpha Moisture Systemsin uudet kannettavat kaasujen kosteusmittarit

Alpha Moisture Systemsin uudet ja kannettavat kaasujen kosteusmittarittarit nyt saatavilla kauttamme. Ne ovat suunniteltu erityisesti kaasujen esikäsittelyyn, myös paineessa.

Uudet mallit uusilla ominaisuuksilla ovat:

 SADPmini2-Ex

  •  ATEX ja UL hyväksytty, dataloggeri ja bluetooth yhteys

SAPDmini2-L

  • Dataloggeri ja bluetooth yhteys

SADPmini2 Basic

 Laitteista löytyy useita vaihtoehtoja riippuen käyttäjän tarpeista.

 

Kysy lisää tuotteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

 

 

 

 

 

Sintrolin uudet tulipesäkamerat

Sintrolin ensimmäiset tulipesäkamerat Vulcan12-2C ja Vulcan12MP on suunniteltu meesauunin ja soodakattilan lämpötilan ja palamisprosessin seurantaan. Kamerat ovat osa Sintrolin uutta tuotekonseptia ja brändiväritystä, joka tulee laajenemaan myös muihinkin Sintrolin itse tuottamiin tuotteisiin.

Sintrol Vulcan12-2C on suunniteltu erityisesti olosuhteisiin, joissa itse liekki halutaan nähdä, ja joissa ei ole tuhkaa ja nokea näköesteenä.

Sintrol Vulcan12MP:n optimoitu infrapunasäteilyjärjestelmä on puolestaan suunniteltu erityisesti näkemään liekkien ja savun läpi.

Sintrol Vulcan12-2C tuotteesta voit lukea lisää täältä.

Sintrol Vulcan12MP tuotteesta voit lukea lisää täältä.

 

Ota yhteyttä myyntiin ja kysy lisää kameroista ja sinulle sopivasta ratkaisusta!

IPLEX GX / GT - Monipuolinen ja tehokas videoendoskooppi

IPLEX GX/GT on varusteltu entistä suuremmalla näytöllä, jonka ansiosta pikavalintanäppäimet mahtuvat kosketusnäytölle samanaikaisesti tarkastuskuvan kanssa. Lisäksi laitteen vaihtokelpoiset työosat ja valolähteet ovat omaa luokkaansa toimimaan erinomaisesti myös haastavissa olosuhteissa. Tuloksena on selkeät ja kirkkaat kuvat, joita on mahdollista ottaa myös videokuvauksen aikana.

Skoopin kärkeä on helppo ohjata tarkasti TrueFeel-ominaisuuden ansiosta, joten kohdealueen löytäminen ja paikallaan pysyminen on helppoa. Lisätarvikkeena myytävän älykkään videotallennuksen ansiosta laite tallentaa tarkastuksen viimeisimmät 30 minuuttia automaattisesti, vaikka unohtaisit painaa tallennusnäppäintä.

IPLEX GX/GT vastaa IP65-pöly- ja vesitiiviysstandardeja.

Lue lisää IPLEX GX/GT tuotteesta.

Pienikokoinen ja tehokas videoendoskooppi

Olympus IPLEX G Lite omaa kevyen rakenteen, jonka johdosta laitteella on mahdollista kuvata lähes missä tahansa ja sitä on helppo käyttää myös haastavissa olosuhteissa. Ergonomisesti suunniteltu IPLEX G Lite videoendoskooppi painaa vain 1,15kg ja on siksi on helppo kantaa mukana ja mukava käyttää. Pienestä koosta huolimatta laite on suunniteltu IP65 standardien mukaisesti ja tehty läpäisemään testit, kuten: 1,2m pudotus, tärinä, sade, pöly, korkea kosteuspitoisuus, jäätävä sade, sähkömagneettinen ympäristö.

Lue lisää Olympuksen IPLEX G Lite-uutuudesta.

Scott Safety kaasuhälytin-uutuuksia

Scott GMI PS500 voidaan säätää tunnistamaan viisi eri kaasua sen sisältämillä sensoreilla.Erittäin voimakkaan ja selkeästi erottuvan äänimerkin sekä visuaalisen hälytyksen ansiosta PS500 toimii hyvin myös äänekkäissä ympäristöissä. Lujatekoinen, valettu ja kumipäälysteinen kotelo takaa kestävyyden ja toimivuuden vaativissakin ympäristöissä.

 

GMI PS200 on mukana kannettava kaasumittari, joka mittaa neljää eri kaasua. Laite voidaan konfiguroida tunnistamaan mm. Metaanin, hapen, hiilimonoksidin, rikkivedyn ja muiden helposti syttyvien kaasujen yhdistelmiä. Laite voi mitata näytteen jopa 30m päästä                                                                                                                          ennen tilaan astumista.

 

Lue lisää monikaasumittarista PS500 täältä ja nelikaasumittarista PS200 täältä.

Voit myös ottaa yhteyttä myyjään tuotesivun kautta, niin selvitämme parhaimman tuotteen sinun tarpeeseesi. 

Vahva, luotettava ja monipuolinen infrapunapyrometri, joka säästää aikaa ja rahaa

Fluken Thermalerti 4.0:ssa on älykäs integroitu anturi, joka on suunniteltu tarkkaan lämpötilan mittaamiseen ja on varustettu luokkansa parhaalla suorituskyvyllä tehtaiden automaation tarpeisiin.

Thermalert anturi kestää ympäristön lämpötilaa jopa 85 °C asti ilman ylimääräistä jäähdytystä. Laitteen anturi tukee monia aallonpituuksia ja sitä voidaan käyttää monenlaisissa sovelluksissa. Tässä anturissa on luokkansa erinomaisin optinen resoluutio. Thermalert 4.0 sarjan integroidut anturit tarjoavat tarkan lämpötilan mittauksen monille prosessinohjaussovelluksille.

Lue lisää tästä uutuudesta täältä.

Luotettava ja helppokäyttöinen kannettava kaasuhälytin

Scott Protégé SG on helppokäyttöinen ja luotettava henkilökohtainen kaasuhälytin. Laite tunnistaa automaattisesti oikean sensorityypin ja päivittää oikean kaasun näytölle, joten ohjelmointia ei tarvita sensorin vaihdon yhteydessä. Protégé SG on erittäin käyttäjäystävällinen – yhtä nappia painamalla voi aktivoida hälytysasetuksen ja lukemaa on helppo tulkita selkeältä näytöltä.

Mittaa: Protégé SG –kaasumittari on yhden kaasun hälytin, jossa on 15 erilaista yhenkaasun anturia

 

Lue lisää Protégé SG –kaasumittarista.

Partikkelianalysaattori tarkkoihin ja nopeisiin tuloksiin

Beckman Coulter LS 13 320 XR partikkelianalysaattori tarjoaa parasta partikkelikokoista jakaumadataa PIDS-teknologian avulla. Monipuolinen Beckman Coulter LS 13 320 XR partikkelianalysaattori tarjoaa nopeat ja tarkat tulokset, sekä auttaa optimoimaan tehokkuutta. Tuotteeseen tehtyjen parannusten ansiosta pienten eroavaisuuksien huomaaminen on entistä helpompaa. Tällä saattaa olla suuri vaikutus partikkelin analyysidataan.


LS 13 320 XR soveltuu käytettäväksi tutkimukseen ja tuotekehitykseen, laadunvarmistukseen, sekä tuotantoon ja valmistukseen.

 

Lue lisää LS 13 320 XR Laser partikkelianalysaattorista

Korkean lämpötilan IR-pyrometri kuituoptiikalla

Endurance-sarjan uusimmat kuituoptiikkamallit mahdollistavat mittauksen kohteissa, joihin pääsy on haasteellista ahtaan tilan vuoksi tai ympäristöolosuhteista johtuen esimerkiksi metallin- ja lasinjalostuksessa tai laserhitsauksessa. Joustavaan kuituoptiikkakaapeliin liitetty optiikkaosa voidaan sijoittaa lähelle kohdetta ja kestävään kotelointiin sijoitettu elektroniikka etäälle sopivaan sijaintiin.

Uudet kuituoptiikkamallit ovat saatavilla yksi- ja kaksivärimalleina. Kuituoptiikka-anturit ovat täysin johtamattomia ja tarjoavat parannetun RFI/EMI-immuniteetin. Lisäksi Endurance-sarjan laitteilla on neljän vuoden takuu.

Lue lisää Endurance infrapunapyrometri kuituoptiikalla

Firefly Quick Suppression järjestelmä tulipalojen nopeaan tukahduttamiseen

Firefly Quick Suppression järjestelmä perustuu Firefly:n liekinilmaisimiin ja tehokkaaseen vesisumujärjestelmään. Firefly:lta löytyy useita liekinilmaisimia eri ominaisuuksin vastaamaan eri sovellusten olosuhteita ja vaatimuksia. Firefly:n vesisumujärjestelmä tukahduttaa tehokkaasti paloja käyttäen erittäin pientä vesimäärää. Ainutlaatuinen hydraulinen järjestelmä mahdollistaa erittäin nopean vasteajan. 

Kokonaisuudessaan Firefly Quick Suppression laitteiston vasteaika on normaalisti 1-3 sekuntia. Vieläkin lyhyempi vasteaika voidaan saavuttaa erityissovelluksiin. Firefly Quick Suppression vesisumujärjestelmä käyttää samaa ohjausyksikköä kuin kipinänilmaisujärjestelmä, joten nämä kaksi järjestelmää voidaan vaivattomasti integroida yhdistämään palontorjunta ja ennakoiva prosessinsuojaus optimaaliseksi ja älykkääksi järjestelmäksi.

Lue lisää Firefly Quick Suppression järjestelmästä

DOAS kaasuanalysaattoreiden toimintaperiaatteesta

Kiinnostaako mikä on Opsiksen läpikanavan DOAS kaasuanalysaattoreiden toimintaperiaate?

Lue aiheesta täältä

Lisätietoja Timo Hakala

Tuotepäällikkö - Analysaattorit ja Safety

+358 400 405507

Lue pH / ORP:n, johtokyvyn ja hapen häiriöttömästä mittauksesta

Memosens Academy vastaa kysymyksiisi
­
Kuinka Memosens toimii? Miten digitaalinen anturiteknologia ratkaisee useita tiedossa olevia ongelmia nesteiden analysoinnissa? Mitä hyötyjä Memosens tuo lääketeollisuuden, kemianteollisuuden tai elintarviketeollisuuden sovelluksiin? Kaikkiin näihin kysymyksiin löydät vastauksen Memosens Akatemiasta.

Lue lisää Memosens Akatemiasta

Uusi kevyt ultraäänilaite Olympukselta

Olympus EPOCH 6LT on suunniteltu yhdellä kädellä käytettäväksi soveltuen loistavasti useisiin vaativiin tarkastuskohteisiin. Kevyt ja ergonominen laite istuu tukevasti tarkastajan käteen ja laite voidaan myös kiinnittää reiden ympärille, jos tarkastuksia suoritetaan valjaissa. 

Tarkastusominaisuuksista ei tämän laitteen kanssa tarvitse tinkiä, sillä EPOCH 6LT yhdistää tehokkaan ultraäänilaitteen toiminnallisuudet kompaktiin muotoon, jota vaaditaan useissa kohteissa.

Painoa EPOCH 6LT ultraäänilaitteella on vain 890 g. Laite tarjoaa kaikki EPOCH 650 ultraäänilaitteen perustoiminnot kompaktissa kannettavassa muodossa. Pohjassa kierreliitin, johon voidaan yhdistää lisävarusteita esimerkiksi laitteen kiinnittämiseksi kolmijalkaan.

Lue lisää laitteesta EPOCH 6LT

 

Kosteusanalysaattorit Sintrolilta

Tarjoamme ratkaisuja kaasujen jäännöskosteusmittauksiin esimerkiksi teollisuuskaasuille, prosessikaasuille ja instrumentti-ilmalle. Kosteusanalysaattorit saatavilla myös puolijohdevalmistukseen, erikoiskaasusovelluksiin, tutkimuslaboratorioihin sekä lääkekaasujen kosteusanalysointiin.

Tutustu esimerkiksi Meecon erittäin laadukkaisiin kosteusanalysaattoreihin:

Meeco AquaVolt on-line kosteusanalysaattori teollisuus- ja lääkekaasuille

Meeco AquaVolt ja AquaVolt+ kosteusanalysaattorit tarjoavat luotettavan ja pitkäikäisen kosteusanalysointiratkaisun useisiin sovelluksiin tarkalla, kalibrointivapaalla tekniikalla. Lue lisää Meeco AquaVolt kosteusanalysaattoreista.

Meeco Accupoint 2 kosteusanalysaattori teollisuuskaasuille

Meecon mikroprosessoripohjainen kosteusanalysaattori Accupoint 2 soveltuu useimmille teollisuus- ja prosessikaasuvirroille. Malli Accupoint 2 LP soveltuu alhaiseen paineeseen. Lue lisää Meeco Accupoint 2 kosteusanalysaattoreista.

 

Bycotest-tuotteet saavat uuden ulkoasun

Magnaflux uusii aerosolipurkkiensa mallin, jolloin myös Bycotest-tuotteet saavat uuden vihreän värityksen. Ulkoasun lisäksi myös aerosolilaatikoiden pakkauskoko muuttuu niin että jatkossa yksi laatikko sisältää 10 aerosolipurkkia.

Jatkossa aerosolipurkit varustetaan ikonein, jotka osoittavat tuotteen käyttötarkoituksen (puhdistusaine, tunkeumaneste, jne.).

Katso tästä ikonit

 

TUOTELANSEERAUS – KOMPAKTI LIEKKIVAHTI D-LX 201/721

D-LX 200/720 liekinvalvontalaitteita on asennettu maailmanlaajuisesti jo yli 20 000 ja nyt menestystarina saa jatkoa seuraajalla. Uusi D-LX 201/721 tuoteperhe on mekaanisesti ja sähköliitäntöjen puolesta 100 % yhteensopiva jo tehtyihin D-LX 200/720 laitteiden asennuksiin, jotta vaihto laajennettuihin toimintoihin on mutkatonta.  

Tuttuihin ominaisuuksiin kuten laajaan dynaamiseen alueeseen ja turvaominaisuuksiin lisäyksenä D-LX 201/721 sisältää paikallisnäytön liekin intensiteetille koko lämpötila-alueelle ja valinnaisen liekin stabiilisuuden analyysin reaaliajassa.

Näillä ominaisuuksilla tämä kompakti liekkivahti on suunniteltu vastaamaan sovellusvaatimuksia, kuten joustavampaa kuorman ja polttoaineen käsittelykykyä voimalaitosten ja tuotantolaitosten ajamiseksi mahdollisimman kustannustehokkaasti.

Katso lisätietoa ja lataa esite:

D-LX 201 (versio suoralla näkymällä)

D-LX 721 (versio käytettäväksi kuituoptiikalla)

Kestävä viivakoodinlukija varasto- ja teollisuussovelluksiin

EVS 144 viivakoodinlukija on erityisesti kehitetty varastosovelluksiin sekä asennettavaksi trukkiin, jossa pitkän etäisyyden lukijaa vaaditaan. Kompakti lukupää yksinkertaistaa asennuksen ahtaissa ja rajoitetuissa tiloissa. Yksikkö lukee kaikkia yleisiä viivakoodeja ja 2D koodeja. Yksikkö käyttää viimeisimpää matriisiteknologiaa ja kestää teollisuusolosuhteet trukkisovelluksissa. Koodinlukijan lukupäässä on autofocus-ominaisuudet mahdollistaen koodien luvun etäisyydellä 0,2 m…13 m.

EVS-viivakoodinlukijoiden käyttämä teknologia tarjoaa erittäin hyvät lukumahdollisuudet ja sisäänrakennetun korjauksen. EVS 144 lukijan lukupäätä voidaan sovelluksesta riippuen käyttää olemassa olevaan EVS144 viivakoodinlukijaan ohjelmistopäivityksen jälkeen.

Lue lisää EVS 144 viivakoodinlukijasta

 

 

Katso IR-tulipesäkameroillamme saatavaa erinomaista videokuvaa

Sintrol poltonohjauspalvelut - Katso IR-tulipesäkameroillamme saatavaa erinomaista videokuvaa.

Lisätietoja IR-tulipesäkameroista: 

Sami Lehtonen
Tuotepäällikkö - Prosessimittaukset ja automaatio
p. 044 365 4482

 

Ultraäänivirtausmittauksen digitaalinen innovaatio

Yhdistäen Sitrans FST030 vahvistimen Sitrans FSS200 clamp-on ultraääniantureihin, Siemens tuo markkinoille uuden sukupolven digitaalisen ultraäänivirtausmittausteknologian: Sitrans FS230. Uusi virtausmittauslaitteisto soveltuu useille teollisuuden aloille, joilla vaaditaan korkealaatuista nesteiden virtausmittausta, esimerkiksi veden ja jäteveden mittauksiin, voimalaitoksiin, elintarvike- ja juomateollisuuteen sekä lääke- ja kemianteollisuuteen.  

Lue lisää Siemens SITRANS FS230 ultraäänivirtausmittarista 

 

 

Uusi foliopakkaus INDUSTREX röntgenfilmeille

Carestream NDT:n tyhjiöpakatut röntgenfilmit ovat saaneet uuden vettähylkivän foliopakkauksen. Laadukkaat filmit nyt saatavilla entistä paremmin pakattuna.

Katso Carestream röntgenfilmit

Tulipesäkamerat loistavalla kuvanlaadulla

PyrOptix infrapunakamerat on suunniteltu kuvaamaan läpi savun ja tuhkan lämpötiloissa 370 ºC …1900 ºC. Kamerat soveltuvat poltto-olosuhteiden visuaaliseen tarkasteluun ja tarjoavat tietoa kuonan muodostumisesta, polton toiminnoista, liekin sijainnista sekä kattilaputkistojen likaantumisesta. Näin voidaan parantaa lämmönsiirron tehokkuutta, vähentää huoltokustannuksia sekä myötävaikuttaa kattilan käynnissä pitoon.

Kiinteässä PyrOptix tulipesäkamerassa on korkean suorituskyvyn kaksois-seinämäinen ja ilmajäähdytteinen linssiputki ruostumattomasta teräksestä. Auto-Retract –ominaisuuden ansiosta paineanturi havaitsee ilmanpaineen vähenemisen linssiputkessa, jolloin linssiputki vetäytyy sisään ja vältytään linssin ylikuumenemiselta. Ilmajäähdytteinen kotelointi suojaa tehokkaasti kameraa.

PyrOptix tulipesäkamera on saatavilla myös kannettava settinä, joka sisältää kaiken tarvittavan tulipesän tarkastukseen luukun kautta. Kannettavan setin kamera voidaan myös asentaa kiinteästi. Tässä tapauksessa kamera poistetaan kiinteästä asennuksesta vain väliaikaisesti käytettäväksi muualla.

Lue lisää kiinteästä tulipesäkamerasta

Lue lisää kannettavasta tulipesäkamerasta

Tomi Vahekoski käyttää työssään Tiger VOC-mittaria sisäilmaongelmien tutkimiseen

Tomi Vahekoski suorittaa rakennusten kuntokartoituksia sisäilmapainotteisesti. Hän käyttää muun muassa kosteusmittareita pinta- ja kosteustutkimuksiin, ottaa materiaalinäytteitä, tarkastaa valumavesiohjauksia, vesikattoja, sekä rakennusten ylä- ja alapohjia. Työssään hän käyttää apunaan tasotarkastusjärjestelmän läpäissyttä homekoiraa Myrskyä, sekä haihtuvien orgaanisten yhdisteiden havaitsemiseen Tiger VOC-mittaria.

Pinta- ja rakennekosteusmittaukset, lämpökamerakuvaukset, ilmanvaihdonmittaukset, homekoiran työskentely sekä pienhiukkasmittaukset kuuluvat kaikki Vahekosken hinnoittelemaan peruspakettiin. VOC-mittaukset on lisähinnoiteltu asiakkaalle.

Pääasiallisesti VOC-mittauksia suoritetaan kohteissa, joissa oleilevilla henkilöillä esiintyy esimerkiksi limakalvoärsytystä tai muita oireita, mutta muilla menetelmillä ei syytä oireisiin löydetä. Aiemmin homeille tai kemikaaleille herkistynyt henkilö saattaa myös itse toivoa VOC-mittausten suorittamista.

Vahekoski suorittaa kuntokartoituksia niin yksityishenkilöille kuin myös yrityksille, kunnille ja sairaanhoitopiireille, minkä lisäksi hänellä on myös puitesopimuksia, joiden mukaisesti tiloja tutkitaan jatkuvasti.

"Nykyään työnantajat ja kiinteistöjen omistajat reagoivat hyvin työntekijöiden oireiluun ja pyrkivät selvittämään mikä on ongelmana", Vahekoski kertoo.

Kohteen ja käytettyjen rakennusmateriaalien mukaisesti mietitään mitä kannattaa mitata ja tehdään mittaussuunnitelma. Tiger VOC-mittarilla mitataan TVOC-pitoisuus eli kokonais VOC –pitoisuus, minkä lisäksi laitteella voidaan mitata erikseen esimerkiksi formaldehydi, jota saattaa haihtua lastulevystä tai muusta rakennusmateriaalista. Vanhoja lastulevyrakenteita joudutaankin silloin tällöin poistamaan VOC-haittojen aiheuttajina.

Myös 2-etyyliheksanolin löytyminen on VOC-yhdisteistä aina ongelmallinen, sillä normaali sisäilma ei sisällä sitä lainkaan. 2-etyyliheksanolin esiintyminen johtuukin tyypillisesti muovimattojen liima-aineiden kaasuuntumisesta. Liima ei ole kuivunut esimerkiksi alapuolelta tulevan kosteuden johdosta. Tällöin muovimatot joudutaan poistamaan ja myös mahdollisesti suorittamaan laajemmat korjaustoimenpiteet rouhimalla pintabetonia pois, sekä laittamaan sulkukerros ja valamaan uusi kerros lattiaan.

Erityisesti kemikaaliyliherkillä henkilöillä oireilu voi alkaa myös yllättäen uusien kalusteiden hankinnoista, sillä esimerkiksi sisustusmateriaalit ja kalusteet voivat päästää huoneilmaan VOC-yhdisteitä.

Tiger VOC-mittari on osoittautunut Vahekosken työssä hyväksi apuvälineeksi päästölähteiden paikantamiseen, sillä laite pumppaa jatkuvasti ilmaa PID-lampun läpi. Kun mittarin avulla käydään läpi ilmavirtauskohdat ja liitoskohdat, voidaan lähdettä paikantaa tarkemmin. Esimerkiksi VOC-keräimiin verrattuna paikantaminen on paljon helpompaa. Keräimellä suoritetun näytteenoton laboratorioanalyysi antaa kyllä erittäin tarkat tiedot siitä mitä VOC-yhdisteitä sisäilmassa on, mutta päästölähteitä on hankala paikantaa tutkimuksen perusteella.

Vahekoski kertoo myös että keräimellä tehtävän tutkimuksen tulkinta on erittäin vaativaa. Tiger VOC-mittarin herkkyys puolestaan on juuri kuntokartoituksissa suoritettaviin tutkimuksiin sopiva ja mittarilla saadaan jo mittauksen aikana selville onko ongelmaa vai ei. Jos Tiger-mittarilla löydetään VOC-yhdisteitä, mutta päästölähdettä ei syystä tai toisesta pystytä paikantamaan, voidaan siirtyä tarkempiin lisätutkimuksiin.

Vahekoski kertoo lähteneensä selvittämään VOC-mittausmahdollisuuksia, sillä asiakkaat tuntuivat kaipaavan tällaista palvelua silloin kun oireilua on, mutta mitään ei tuntunut löytyvän muilla tekniikoilla. Epäily VOC-päästöistä kuitenkin monella asiakkaalla oli.

Sintrolin asiakkaaksi hän päätyi päämiehen sivuston kautta tutkittuaan laiteominaisuuksia ensin omin päin ja otettuaan yhteyttä Sintroliin. Puheluihin ja sähköposteihin vastailtiin hyvin ja kaiken kaikkiaan selvitysprosessi eteni sujuvasti.

"He hoitivat alkuselvittelyn hyvin, tämä oli uusi juttu ja muut eivät vielä Suomessa käsittääkseni käyttäneet näitä laitteita tähän tarkoitukseen, sujui hyvin koko prosessi ja päätin tilata heiltä", Vahekoski sanoo.

Vahekoski on ollut erittäin tyytyväinen VOC-mittariinsa ja kertookin sen olevan äärimmäisen yksinkertainen laite sekä käytön että huollettavuuden kannalta. Hän on myös harkinnut tarkkuuden päivitystä ppm-pitoisuustasosta ppb-pitoisuuksiin, jolloin VOC-yhdisteet voidaan havaita nykyistä alhaisemmista pitoisuuksista.

Haastattelussa 13.3.2017 Tomi Vahekoski

Käytössä oleva mittari: Ion Science Tiger VOC-mittari

Lue lisää Tiger VOC-mittarista

FM-hyväksyntä Firefly AB:n prosessinsuojaus- ja kohdesammutusjärjestelmille

Firefly AB on ensimmäinen prosessinsuojaus- ja kohdesammutusjärjestelmien valmistaja, joka on saanut Factory Mutualin (FM) hyväksynnän kipinänilmaisimille, jotka kykenevät havaitsemaan kuumat partikkelit alkaen ≥ 250 °C sekä ≥ 400 °C tuotevirran seasta. Sertifiointi koskee myös sammutuslaitteiden toimintaa.

Firefly AB on jo pitkään tunnettu kehittyneistä ilmaisujärjestelmistään prosessiturvallisuuden kannalta vaarallisten kuumien mustien partikkelien, hehkuvien kappaleiden ja kipinän ilmaisuun, sekä nopeatoimisista palosammutuslaitteistoistaan. Riskien nopea ja luotettava ilmaisu lämpötiloissa 400 °C tai 250 °C on kriittinen tulipalojen ja pölyräjähdysten estämiseksi johtuen useimpien prosessimateriaalien minimisyttymislämpötilasta (MIT) ja minimisyttymisenergiasta (MIE).

Lisätietoa sertifikaatista antaa Timo Hakala, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 0400 405507

Lisätietoa FM hyväksynnöistä 

Lisätietoa Fireflyn Eximio-turvajärjestelmästä 

 

Opsiksen automaattiselle QAL 3 moduulille EN 15267 mukainen hyväksyntä

Opsis Ab:n läpikanavan tekniikkaan perustuvan päästömittausjärjestelmän QAL 3 moduuli on saanut EN 15267 mukaisen sertifioinnin. QAL 3 mahdollistaa järjestelmän automaattisen ylläpidon vähentäen kunnossapitohenkilöstön osallistumistarvetta järjestelmän ylläpitoon sekä inhimillisten virheiden mahdollisuutta. Opsiksen päästömittausjärjestelmät ovat sekä LCP-hyväksyttyjä voimalaitoksille, että jätteenpolttoon hyväksyttyjä.

Lisätietoa Opsis-päästömittauksista

 

Vaihda ultraäänilaitteesi uuteen EPOCH 650 -laitteeseen

Nyt 20 % alennus uudesta EPOCH 650 ultraäänilaitteesta

vaihtaessasi ei-Olympus-laitteesta uuteen EPOCH 650 -laitteeseen.

Olympus EPOCH 650 -ultraäänilaitteessa on hyvä käyttöliittymä, kirkas, suuri näyttö ja laaja valikoima sovelluksia. Lisäksi tämä laite on käytännöllinen kuljettaa kokonsa ja keveytensä puolesta. IP67-luokitus. EPOCH 650 vaihtokampanja on voimassa 31.3.2017 asti.

Lue lisää EPOCH 650 ultraäänilaitteesta

 

 

Kompakti ja käytännöllinen savukaasuanalysaattori poltinsäätöön

RBR:n uudessa ecom-CL2 savukaasuanalysaattorissa on pitkäikäiset kaasukennot (tavanomaisella kuormituksella normaalisti yli 4 vuotta) sekä automaattinen CO-mittauksen rajoitus ja ilmahuuhtelu ilman mittauksen keskeytystä. Kestävän alumiinikoteloinnin takaosan 3 voimakasta magneettia helpottavat laitteen sijoittamista pystyasentoon metallipintoja vasten. Kondensaatin pinnanmittaus, integroitu pikatulostin, sekä taustavalaistu näyttö ja näppäimistö kuuluvat laitteen perusominaisuuksiin. Optiona on lisäksi saatavilla NO-mittaus sekä tiedonsiirto BLE (Bluetooth Low Energy).

Lue lisää RBR:n ecom-CL2 savukaasuanalysaattorista